Stressmanagement

Soms vraagt de behandeling van kaak- of hoofdpijn meer dan een lichamelijke aanpak. Net als kortademigheid, opgejaagdheid, hartkloppingen, slecht slapen of piekeren kunnen het tekenen zijn van een overbelast stresssysteem.

Via hartcoherentietraining kunnen we de stressrespons in het onwillekeurige zenuwstelsel temperen. Hierdoor ervaar je meer rust, ontspannen de spieren zich meer en neemt klemgedrag af. 

Wat is hartcoherentietraining juist?

Tijdens hartcoherentietraining verhogen we via een specifieke ademhalingsoefening de samenhang (coherentie) tussen het hartritme en de ademhaling.
Het hart geeft dan via het zenuwstelsel een rustsignaal – een signaal van veiligheid naar de delen van het brein die de stressrespons aansturen. Hartcoherentietraining is een objectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om stress te reduceren. Het effect van deze techniek meetbaar is, progressie makkelijk bij te houden.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Een sessie hartcoherentie duurt 1 uur. Meestal volstaan 3 of 4 sessies om de theorie en de praktijk van hartcoherentie te doorlopen en de progressie bij te houden.

De sessies worden gegeven door kinesitherapeut Jolien en zijn individueel, behalve indien anders gewenst. De sessies worden deels terugbetaald indien er een geldig voorschrift wordt binnengebracht.

Boek hier een afspraak voor hartcoherentietraining