Team

Anke Wouters is kinesitherapeut (KULeuven, 2009) en manueel therapeut (KULeuven, 2010). Ze bouwde in korte tijd een uitvoerige expertise op in het veld van nek- en kaakbehandelingen.

Ze is de eerste Belgische gecertifieerde Crafta therapeut. Tussen 2017 en 2020 volgde ze deze internationale expertopleiding voor hoofd- en aangezichtsklachten onder leiding van dr. Harry von Piekartz. Daarnaast volgt ze regelmatig specifieke bijscholingstrajecten in binnen- en buitenland.

Anke is aangesloten bij Manual Therapy Association Belgium (MATHERA) en European Academy Of Orofacial Pain (EAOPD).

Jolien Helmer studeerde in 2019 af aan de KULeuven als master in de kinesitherapie met afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie. Daarna startte ze onmiddellijk met de opleiding osteopathie aan de IAO (International Academy of Osteopathy) om patiënten vanuit een meer holistisch perspectief te onderzoeken en behandelen.

In 2020 startte ze met de internationaal gecertificeerde expertopleiding craniofaciale therapie (Crafta) in Nederland. Op deze manier verdiept ze zich nog verder in patiënten met klachten in de temporomandibulare regio (kaakregio).

Anke De Schutter is kinesitherapeut met specialisatie musculoskeletale aandoeningen (KULeuven, 2017) en manueel therapeut (UGent, 2019).

Daarnaast volgde ze heel wat bijscholingen, ook rond het thema kaakklachten (‘Temporomandibular Disorders’, dr. Tzvika Greenbaum). In 2021 starte Anke de opleiding craniofaciale therapie bij Crafta in Gennep om zich te vervolmaken in de het veld van temporomandibulaire dysfuncties (TMD).


Alle therapeuten van het Hoofd- en Kaakcentrum zijn gedeconventioneerd en hebben het Kwaliteitslabel Pro-Q-Kine.